StoryEditor

Hilton zmení svoj názov

26.02.2006, 23:00
Autor:
ČTKČTK

Čistý zisk prevádzkovateľa hotelov a stávkových kancelárií Hilton Group vlani vzrástol 327,9 na 330,8 milióna libier. Zisk pred zdanením stúpol o 9,9 percenta na 413,9 milióna libier a tržby z 10,1 na 11,5 miliardy libier. Hilton dodal, že stávkové kancelárie Ladbrokes mali problémy pre zrušenie 9 januárových konských dostihov. Darilo sa internetovej divízii a podľa vyhlásenia sa oživujú aj telefonické stávky.
Spoločnosť zároveň oznámila, že dokončila predaj hotelovej divízie rovnomennej americkej hotelovej skupine a zmení svoje meno na Ladbrokes podľa názvu siete stávkových kancelárií. Výsledky sú tak posledné za celú skupinu.
Hilton vlani v decembri prijal ponuku americkej spoločnosti Hilton Hotels na prevzatie hotelov za 3,5 miliardy libier. Táto transakcia tak spojí značku Hilton po viac než 40 rokoch od jej rozdelenia na americkú spoločnosť, ktorá spravovala hotely v USA, a britskú, ktorá sa starala o hotely v zostávajúcich častiach sveta.
Hilton Group sa pod názvom Ladbrokes zameria iba na herné aktivity, najmä na možnosti internetových stávok v Európe a Ázii. Celkovo má 2 000 stávkových kancelárií v Belgicku, Írsku a vo Veľkej Británii. Firma súčasne oznámila, že uzavrela konzultačnú dohodu s čínskou stávkovou firmou, ktorej bude pomáhať pri spustení stávkovej kancelárie. Tá má v Číne ako prvá ponúkať samostatné stávky na futbalové zápasy. Hilton uvažuje aj o možnosti vstupu na trh internetových stávok v USA.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
07. máj 2024 05:26