StoryEditor

Ruský Evraz prevzal Oregon Steel

24.01.2007, 23:00
Autor:
TASRTASR

Ruský uhoľný a oceliarsky koncern Evraz včera informoval, že dokončil akvizíciu americkej oceliarne Oregon Steel Mills v Portlande.
Evraz sa v novembri minulého roka rozhodol kúpiť Oregon Steel za 2,3 miliardy dolárov, v prepočte takmer 61,3 miliardy korún. Dohodu o obchodnej transakcii schválili americké protimonopolné úrady až 10. januára tohto roku.
Minulý týždeň Evraz oznámil, že v jeho rukách sa nachádza už 90 percent z 36 miliónov akcií oceliarne, čo mu postačí, aby o zmenách v podniku rozhodoval bez prihliadnutia na názor ostatných akcionárov.
Šéf Evrazu a predseda jeho správnej rady Alexander Frolov povedal po prevzatí amerického podniku, že jeho firma hľadí do budúcnosti s optimizmom. Podnik bude mať členité podnikanie, viaceré zdroje príjmu a vysokú rentabilitu výroby. Podľa jeho slov sa nová rusko-americká spoločnosť chce stať svetovou trhovou jednotkou v oblasti produktov pre železnice v oboch krajinách. Rusko i USA majú najdlhšiu železničnú sieť na svete.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
04. máj 2024 02:29