StoryEditor

Continental s akvizíciami neskončil

09.05.2006, 00:00
Autor:
SITASITA

Nemecký výrobca pneumatík a automobilových súčiastok Continental má záujem o akvizície aj po odkúpení divízie automobilovej elektroniky od firmy Motorola. "V žiadnom prípade sme neukončili proces týkajúci sa akvizícií," vyhlásil generálny riaditeľ nemeckej spoločnosti Manfred Wennemer na piatkovom valnom zhromaždení. Hoci Wennemer neuviedol žiadne potenciálne akvizičné ciele, finančný riaditeľ Alan Hippe pre analytikov vyhlásil, že Continental sa zaujíma o odkúpenie strojárskej divízie americkej firmy Goodyear. Táto divízia vlani dosiahla tržby 1,63 miliardy dolárov pri prevádzkovej marži 6,3 percenta.
Wennemer tiež akcionárom povedal, že otázka ďalšieho zvyšovania cien pneumatík je naďalej otvorená. Minulý týždeň vo štvrtok spoločnosť totiž oznámila zvýšenie cien o tri percentá na európskom a severoamerickom trhu. Otvorená zostáva aj prvotná verejná ponuka akcií gumárenskej divízie ContiTech, dodal Wennemer. Opatrenia na znižovanie nákladov spolu so silným dopytom po elektronických brzdových systémoch pomohli v posledných rokoch firme Continental k rekordným ziskom.
Skupina Continental pôsobí na Slovensku prostredníctvom spoločnosti ContiTech Sealing Systems Slovakia, ktorá je súčasťou divízie ContiTech. Zo skupiny Continental na Slovensku investuje aj firma Continental Teves, ktorá začala s výstavbou zvolenského závodu na výrobu brzdových komponentov v apríli 2005. Continental AG má tiež spoločný podnik so slovenským Matadorom, a. s., Púchov. Matador vlastní v spoločnom podniku 24 percent, Continental zvyšných 76 percent. V Dolných Vesteniciach zároveň pôsobia ďalšie dve firmy patriace do koncernu, a to ContiTech Profile Slovakia a ContiTech Vibration Control.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
01. máj 2024 14:18