StoryEditor

Johnson Controls zháňa nových ľudí

05.09.2006, 00:00
Autor:
TASRTASR
Nový závod spoločnosti Johnson Controls v Lučenci, ktorý začal vyrábať v júli, zamestnáva v súčasnosti 75 ľudí. S plnou produkciou však počíta až na konci budúceho roku, keď by v podniku malo pracovať približne 340 zamestnancov.

Nový závod spoločnosti Johnson Controls v Lučenci, ktorý začal vyrábať v júli, zamestnáva už 75 ľudí. S plnou produkciou však počíta až na konci budúceho roku, keď by v podniku malo pracovať približne 340 zamestnancov. Informoval o tom manažér závodu Rainer Müller.
Podľa Müllera však všetko závisí od požiadaviek odberateľov. V závode sa vyrábajú opierky hlavy sedadiel áut pre automobilky produkujúce na Slovensku aj v zahraničí.
O prácu v spoločnosti je síce záujem, ale vedenie závodu potrebuje najmä kvalifikovaných a zručných robotníkov. Tých by už v polovici budúceho roku mala v závode pracovať asi stovka. Stále sú voľné aj miesta pre jazykovo zdatných ľudí v administratíve.
Johnson Controls plánuje v najbližších štyroch rokoch investovať v Lučenci takmer miliardu korún. Na svoju investíciu požiadal podľa návrhu investičnej zmluvy, ktorú vypracovalo ministerstvo hospodárstva, takmer o polmiliardové stimuly. Väčšiu časť investičných stimulov predstavuje nepriama pomoc vo forme úľavy na dani. Priamu, 95-miliónová pomoc, tvorí príspevok na novovytvorené pracovné miesta a príspevok na vzdelávanie.
Spoločnosť začala s výstavbou lučeneckého závodu na jar minulého roku. Závod na výrobu autokomponentov už prevádzkuje v parku pri Lozorne a v Martine a s vývojovým centrom počíta aj v Trenčíne.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 11:52