StoryEditor

Celltex investuje do rozšírenia výroby

01.01.2006, 23:00

Najväčší tuzemský výrobca dámskych hygienických vložiek, spoločnosť Celltex z Ivanky pri Dunaji, má za sebou jeden z najúspešnejších rokov vo svojej histórii. "Medziročne sa nám podarilo zvýšiť výrobu i predaj asi o 25 percent. Uzavreli sme niekoľko zaujímavých kontraktov, pripravujeme výrobnú kooperáciu so zahraničným partnerom a plánujeme v tomto roku novú technologickú investíciu, ktorá nám umožní zvýšiť produkčné kapacity," povedal konateľ firmy Milan Elexa.
Celltex uzavrel zmluvy s významnými nadnárodnými obchodnými sieťami. Stal sa napríklad celoeurópskym dodávateľom reťazca Lidl a na Ukrajine založil obchodnú firmu so spoločnosťou deMiclén. Vlaňajšie hospodárenie firma predbežne skončila s tržbami 423 miliónov korún a niekoľko miliónovým ziskom. Dve tretiny tržieb firmy tvorí vlastná výroba dámskych vložiek, zvyšok doplnkový sortiment hygienického tovaru na báze papiera a vaty.
Viac ako 63 percent výrobkov spoločnosť exportuje, predovšetkým do Ruska, Českej republiky a Maďarska. Predaj na tuzemskom trhu uskutočňuje najmä cez obchodné reťazce formou privátnych značiek, najviac cez spomínaný Lidl a spoločnosť COOP Jednota Slovensko. "Naše aktivity chceme v budúcnosti orientovať najmä týmto smerom," zdôraznil Elexa.
Spoločnosť plánuje v tomto roku kúpiť novú výrobnú linku za dva milióny eur. Ďalšie výrobné kapacity by mala získať na základe dohody so zahraničným partnerom. Do výstavby nového výrobného areálu plánuje vložiť okolo 200 miliónov korún. Investície do rozšírenia produkcie by mali vytvoriť okolo 30 nových pracovných miest a zvýšiť tržby Celltexu na pol miliardy korún.
Spoločnosť Celltex, ktorá je vo vlastníctve slovenského kapitálu, začínala v roku 1992 na zelenej lúke s niekoľko miliónovým ročným obratom. V súčasnosti zamestnáva 90 pracovníkov a patrí jej na slovenskom trhu dámskej hygieny asi 16-percentný podiel.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. máj 2024 11:36