StoryEditor

Do Lučenca príde nový investor

18.11.2004, 23:00
Lučencu a novohradskému regiónu sa podarilo v spolupráci s agentúrou SARIO získať významného zahraničného investora. Ako uviedol primátor mesta Milan Marko, bude ním nadnárodná anglická spoločnosť pôsobiaca v automobilovom priemysle.

Lučencu a novohradskému regiónu sa podarilo v spolupráci s agentúrou SARIO získať významného zahraničného investora. Ako uviedol primátor mesta Milan Marko, bude ním nadnárodná anglická spoločnosť pôsobiaca v automobilovom priemysle. Meno firmy však neuviedol, odvolávajúc sa na dohodu o mlčanlivosti.
Investor by mal podrobnosti svojho zámeru zverejniť na budúci týždeň. V priemyselnom parku v Lučenci plánuje postaviť na zelenej lúke závod na výrobu autosedačiek za miliardu korún. Investičný projekt je rozdelený do troch etáp. V prvej etape firma zamestná 300 ľudí, v ďalších dvoch 240 osôb. Po deviatich mesiacoch od spustenia výroby plánuje jej kapacitu ešte rozšíriť. Výstavba by sa mala začať začiatkom budúceho roka a po dvanástich mesiacoch firma počíta so začatím výroby.
Vláda sľúbila podporiť projekt anglického investora dotáciou 30 miliónov korún na dobudovanie infraštruktúry. "Pozemok, na ktorom chce firma podnikať, je mestským majetkom a je potrebné k nemu už len dotiahnuť niektoré inžinierske siete. Pokiaľ svoje rozhodnutie definitívne potvrdí, je všetko pripravené tak, aby mohla začať do troch mesiacov stavať," uviedol Marko.
Predstavitelia mesta rokujú aj s ďalšími záujemcami o podnikanie vo viac ako 45-hektárovom priemyselnom parku. Medzi nádejných investorov patrí napríklad nemecká firma Linde, ktorá sa zaoberá výrobou vysokozdvižných vozíkov, rakúsky výrobca bazaltových vlákien Baxalt alebo ďalšia nemecká spoločnosť Romberger, vyrábajúca montované domy.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. máj 2024 21:17