StoryEditor

Hella rozširuje výrobu

07.01.2007, 23:00

Spoločnosť Hella Slovakia Signal Lightning pripravuje rozšírenie výrobných kapacít závodu v Bánovciach nad Bebravou. Už v existujúcom priemyselnom areáli, ktorý sa špecializujú na produkciu autokomponentov, pristavia novú výrobno-montážnu prevádzku za 85 miliónov korún.
Ťažiskovým výrobným procesom bude tlakové lisovanie plastov z granulátu a následná montáž svietidiel. Prevádzka by mala byť dokončená koncom tohto roku.
Hella Slovakia Signal Lightning je dcérskou spoločnosťou nemeckého koncernu Hella KG Hueck & Co. V Bánovciach vyrába zadné skupinové a jednofunkčné svetlá -- napríklad pre osvetlenie interiéru, poznávacej značky či dverí. K odberateľom patria napríklad Volkswagen, Audi, Ford, Renault či Kia Motors.
Nemecký investor na Slovensku prevádzkuje aj ďalší závod. V Kočovciach pri Novom Meste nad Váhom zastrešuje produkciu dcérska spoločnosť Hella Slovakia Front Lighting, ktorá sa špecializuje na dodávky predných svetlometov.
Holding Hella KG Hueck & Co so sídlom v Lippstadte patrí do stovky najväčších priemyselných spoločností v Nemecku. Vo svojich 70 závodoch, pobočkách a spoločných podnikoch po celom svete zamestnáva takmer 24-tisíc ľudí. Podstatnú časť produkcie tvorí svetelná technika do áut, autoelektronika a priemyselné osvetlenie.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
30. apríl 2024 17:47