StoryEditor

Hyundai má "veľmi blízko" k Česku

28.02.2006, 23:00

Juhokórejská automobilka Hyundai Motors s najväčšou pravdepodobnosťou čoskoro potvrdí svoj zámer postaviť svoj nový závod v Česku pri Nošoviciach pri Ostrave. "V súčasnosti sme veľmi blízko," uviedol viceprezident európskej divízie automobilky Gerry Dorizas počas autosalóna v Ženeve. Ako dodal, verí, že spoločnosti Hyundai a českej vláde sa čoskoro podarí uzavrieť dohodu o investícii Hyundai za miliardu eur.
Česká republika už 17. februára oznámila, že rokovania o investícii s Hyundai Motors uzavrela a očakáva podpísanie investičnej zmluvy. Obe strany pritom vyjadrili nádej, že dohodu sa podarí podpísať počas ženevského autosalóna. Minulý týždeň hladinu rozvírili tvrdenia maďarského denníka Világgazdaság, že o možnej investícii juhokórejskej firmy rokuje aj maďarská vláda.
Praha v reakcii uviedla, že Hyundai už v minulom roku informoval, že na umiestnenie svojho závodu preferuje Česko. Nová továreň, ktorá by od roku 2008 mala ročne vyrábať 300-tisíc áut, by mala vyrásť v lokalite Nošovice, ktorá je 70 kilometrov od budúcej výrobnej prevádzky firmy Kia, dcérskej spoločnosti Hyundai, v Žiline.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
29. jún 2024 05:48