StoryEditor

Rübig v Prievidzi strojnásobí investíciu

22.09.2006, 00:00
Autor:
TASRTASR

PRIEVIDZA -- Rakúska strojárska firma Rübig strojnásobí svoje investície v prievidzskom priemyselnom parku na trištvrte miliardy korún. Potvrdil to primátor mesta Ján Bodnár.
Firma pôvodne plánovala postaviť halu s rozlohou dvetisíc štvorcových metrov. Podpísala však zmluvu s mestom na odkúpenie pozemku, kde bude stáť výrobná hala s rozlohou deväťtisíc štvorcových metrov. Po dokončení v nej nájde zamestnanie 450 ľudí.
V prvej etape do roku 2010, tu bude pracovať prvých 150 pracovníkov. Rübig chce v novom závode vyrábať komponenty pre automobilový priemysel. Rakúsky investor zriadi v Prievidzi aj logistické centrum pre strednú Európu. S výstavbou začne v budúcom roku.
Na spoločnosť Rübig sú nadviazané ďalšie firmy, ktoré by mohli investovať v prievidzskom priemyselnom parku. Záujem už prejavili zahraničné strojárske spoločnosti Stopa, Pottinger, Reform Werke a Proton Group a ohlásili sa aj domáci podnikatelia, uviedol Bodnár.
V priestoroch priemyselného parku v týchto dňoch dokončujú výstavbu inžinierskych sietí. Na ich realizáciu prispel štát 150 miliónmi korún. Vedenie mesta očakáva, že získa peniaze aj na vybudovanie obchvatu mesta, ktorý by mal prechádzať vedľa parku.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
10. máj 2024 10:03