StoryEditor

Hlásia sa nemeckí investori

18.05.2007, 00:00
Jednu z najväčších spoločných expozícií na medzinárodnom strojárskom veľtrhu, ktorý sa začína na budúci týždeň v Nitre, budú mať nemecké firmy.

Pod jednou strechou sa predstaví až desať priemyselných podnikov, ktoré na Slovensku hľadajú kooperačných partnerov pre svoje rozvojové projekty. "Záujem nemeckých podnikateľov o kontakty so slovenským strojárstvom je veľmi veľký. Využívajú pritom zväčša pozitívne referencie iných firiem z tejto krajiny, ktoré sa u nás už etablovali," tvrdí koordinátor kontraktačného podujatia Juraj Csáno z poradenskej spoločnosti Slovintran.

K najväčším vystavovateľom v nemeckej expozícii patrí firma Schenck RoTec, ktorá sa špecializuje na produkciu vyvažovacích a diagnostických systémov. Na Slovensku hľadá podniky, ktoré dokážu zabezpečiť vývoj a inovácie tohto špecifického sortimentu podľa individuálnych požiadaviek ich klientov. Spoločnosť Torwegge sa zaujíma o kontakty so slovenskými výrobcami kompletných dopravných systémov, transportných zariadení a manipulačných mechanizmov. Investovať na Slovensku chce aj strojársky podnik Werner Koch Maschinentechnik, ktorý by chcel vyrábať miešacie a dávkovacie zariadenia.

Poradenstvo pre slovenských výrobcov, ktorí sa chcú presadiť na nemeckom trhu, bude počas celého veľtrhu poskytovať berlínska konzultačná firma Ecopol Consult. Z hľadiska vývozu i dovozu patrí Nemecko k našim najdôležitejším obchodným partnerom. Čoraz viac nemeckých firiem chce využiť potenciál nášho rastúceho trhu a nájsť v SR vhodných partnerov na spoločné projekty. Aj podľa štatistiky Slovenskej agentúry pre rozvoj investícií a obchodu pochádza najviac záujemcov o investovanie u nás z Nemecka. Z celkového počtu 125 zaregistrovaných investičných projektov pochádzalo až 21 subjektov práve z tejto krajiny.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. apríl 2024 03:23