StoryEditor

Ľudia chcú mobilmi hlavne telefonovať

09.08.2005, 00:00
Autor:
ČTKČTK
Telefonické volania, adresár kontaktov s číslami a možnosť prijímať a odosielať krátke textové správy SMS sú najdôležitejšie funkcie, ktoré od mobilného telefónu požadujú jeho používatelia. Vyplýva to z ankety, ktorú urobila prieskumová agentúra Parks Associates.
Telefonické volania, adresár kontaktov s číslami a možnosť prijímať a odosielať krátke textové správy SMS sú najdôležitejšie funkcie, ktoré od mobilného telefónu očakávajú a požadujú jeho používatelia. Vyplýva to z ankety, ktorú urobila prieskumná agentúra Parks Associates.
Samotné volanie je najdôležitejšou funkciou pre 60 percent opýtaných. Adresár s menami a číslami potrebuje mať v prístroji 44 percent používateľov a s textovými správami SMS v mobile ráta 30 percent opýtaných. Ďalšie požadované funkcie boli kalendár a e-mail. Za najmenej dôležité vlastnosti používatelia považujú synchronizáciu mobilného telefónu s počítačom a prezeranie webových stránok, citoval výsledky ankety internetový portál IT Facts.
Anketu uskutočnila agentúra Parks Associates cez internet, pričom na otázky odpovedalo 2 112 používateľov. Spoločnosť sa sústreďuje na prieskum týkajúci sa digitálnych výrobkov a služieb.

Funkcie mobilných telefónov podľa dôležitosti
Funkcia

Najdôležitejšie (% odpovedí)

Nedôležité (% odpovedí)

Hlasová komunikácia

60

17

Telefónny zoznam

44

21

Textové správy

30

32

Kalendár

29

31

Elektronická pošta

25

38

Prezeranie obázkov

24

33

Fotografovanie

24

33

Prezeranie internetu

21

41

Synchronizácia s PC

19

45

Zdroj: Parks Associates
menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 03:05