StoryEditor

Odovzdali prvé byty pre PSA

12.12.2006, 23:00
Autor:
SITASITA

Spoločnosť BK group ako hlavný investor odovzdal prostredníctvom svojej dcérskej spoločnosti Poronda Immobilier prvé byty v satelitnom mestečku pri obci Zavar pre automobilku PSA Peugeot Citroën. Noví nájomníci z radov zamestnancov a manažérov automobilky sa tak môžu nasťahovať do nových priestorov v Zavare počas týchto mesiacov. Celkovo sa odovzdalo 360 bytových jednotiek v troj- a štvorpodlažných 41 bytových domoch s celkovou plochou takmer 22-tisíc štvorcových metrov. Na výstavbu a odovzdanie čaká ešte ďalších 138 bytových jednotiek a polyfunkčný dom. Výstavbou bytov v oblasti Zavaru chce automobilka zabezpečiť ubytovacie kapacity pre budúcich zamestnancov z iných regiónov Slovenska.
Spoločnosť Poronda Immobilier vznikla pred dvoma rokmi. Ide o jednoúčelovú investičnú spoločnosť na realizáciu výstavby 360 bytových jednotiek v satelitnom mestečku pre PSA Peugeot Citroën v Zavare. Holding spoločnosti BK group tvorí osem domácich a päť zahraničných dcérskych spoločností.
Výstavba trnavskej fabriky PSA Peugeot Citroën s investíciou sedemsto miliónov eur začala v roku 2003. Investičné stimuly zo strany SR predstavovali v tomto projekte pätnásť percent z celkovej investície. Automobilka spustila ostrú výrobu v júni s najnovším modelom značky Peugeot 207. Trnavský závod tak doplnil jeho dve ďalšie strediská vo francúzskom meste Poissy a v španielskom Madride. V tomto roku by malo továreň opustiť približne 50-tisíc vozidiel, na budúci rok asi 240-tisíc. Pri plnej kapacite v roku 2008 to má byť až tristotisíc áut.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. máj 2024 11:25