StoryEditor

Prazdroj chystá nové pivá

01.02.2007, 23:00
Autor:
ČTKČTK

Firma Plzeňský Prazdroj chystá dve nové značky pív. Spoločnosť potvrdila, že výroba sa začne ešte v tomto roku, bližšie informácie však tají a nechce prezradiť ani to, o aké druhy pív pôjde. Podľa Mladej fronty Dnes však by to mal byť 13-stupňový polotmavý špeciál Jantar a tmavé pivo Diplomat. Názvy pív prezradili priamo zamestnanci distribučného centra Prazdroja, aj niektorí krčmári, ktorých o nich informovali díleri. Podľa hovorcu Prazdroja Vladimíra Jurinu sa však o názvoch nových pív stále rokuje, rovnako ako o výrobnej kapacite značiek a mieste, kde sa budú variť.
Polotmavé pivo sa už v plzenskom skúšobnom pivovare testuje dlho. O jeho výrobe sa hovorí dva roky. Tmavé pivo už v 90. rokoch Prazdroj vyrábal pod značkou Purkmistr v Domažliciach, kde vznikal aj pšeničný Prior. Podľa pivovarského odborníka Josefa Krýsla si príchod nových špeciálov žiada trh. "Ľudia chcú zmenu. Mnohé, väčšinou lacnejšie pivá od veľkých výrobcov, sú si totiž chuťovo veľmi podobné," povedal.
Novú značku piva pod názvom Pardál uvedie na jar tohto roka na trh aj Budějovický Budvar. O aký druh piva pôjde však zatiaľ taja aj v tejto spoločnosti. Na špeciálne druhy pív sa zameriavajú najmä menšie pivovary, ktoré sa tak chcú odlíšiť od nadnárodnej konkurencie.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 18:48