StoryEditor

Tesco a Aupark idú do Ružomberka

15.05.2006, 00:00
Autor:
SITASITA

V Ružomberku postavia za miliardu korún dve obchodné centrá -- Tesco a Aupark. "Prácu v nich nájde asi šesťsto ľudí, najmä v oblasti obchodu a služieb," uviedol Ján Petrek z referátu územného plánovania Mestského úradu v Ružomberku.
Spoločnosť Tesco postaví supermarket pri futbalovom ihrisku, na ploche približne 5 000 štvorcových metrov. V júni začnú podľa Petreka prvé asanačné práce. Pre výstavbu obchodného centra zbúrajú priľahlé pohostinstvo, práčovne futbalového klubu, garáže, zachovaná zostane ružomberská stolnotenisová hala. Supermarket Tesco by mali vystavať do konca tohto roka. Podľa predbežných odhadov by mala jeho výstavba stáť približne sto miliónov.
Obchodné centrum Aupark bude v centre mesta stáť na ploche približne 17-tisíc štvorcových metrov, v blízkosti mestskej knižnice. Petrek povedal, že investor v súčasnosti rokuje s ďalšími vlastníkmi pozemkov, pretože chce areál obchodného centra rozšíriť. Mesto pôvodne na výstavbu centra ponúklo približne desaťtisíc štvorcových metrov vyrovnaných pozemkov. Prípravné stavebné práce Auparku sa začnú v prvom štvrťroku 2007. Jeho stavba by mala podľa odhadu stáť osemsto až deväťsto miliónov, v závislosti od rozlohy obchodného centra.
Petrek podotkol, že Aupark bude prioritne zameraný na relax a oddych. "Chceme vytvoriť centrum, kde turisti nájdu pestré spoločenské a kultúrne podujatia," ďalej dodal. Preto budú podľa neho obchody a supermarkety tvoriť približne len polovicu rozlohy Auparku. Okrem nich budú môcť zákazníci využívať reštaurácie, bary, pohostinstvá, kiná, salóny krásy, požičovne video a DVD a športových potrieb.
O umiestnení obchodných centier v Ružomberku podľa primátora Juraja Čecha rozhodla výhodná poloha mesta, infraštruktúra a rozvíjajúci sa turistický ruch. "Ak sa investori rozhodli pre Ružomberok, zároveň deklarovali jeho terajšie i budúce postavenie v konkurencii miest a regiónov Slovenska," vyhlásil Čech.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. máj 2024 20:01