StoryEditor

Euro-Vat investuje do závodu pri Nitre

09.05.2007, 00:00

Spoločnosť Euro-Vat, ktorá je jedným z najväčších tuzemských predajcov motorových olejov, mazív, autokozmetiky a prevádzkových kvapalín do automobilov, pripravuje novú investíciu v priestoroch svojho výrobného závodu v Alekšinciach pri Nitre.
Súčasťou projektu bude predovšetkým zvýšenie kapacity skladového hospodárstva a jeho technologické prepojenie s výrobným procesom. Podľa konateľa Juraja Wachala plánujú v priebehu tohto roka na tento účel preinvestovať približne 16 miliónov korún. V areáli závodu osadia sedemnásť podzemných dvojplášťových nádrží, ktoré sú určené na uskladnenie surovín a hotových výrobkov. Ide najmä o chemické a petrochemické látky ako toluén, benzín, etanol a monoetylénglykol, ktoré firma používa vo výrobnom procese.
"Výroba petrochemických produktov je náročný technologický a logistický proces. Spĺňať musí najprísnejšie kritériá z oblasti legislatívy i kvality," tvrdí Wachal, podľa ktorého v tomto roku investujú aj do rozšírenia infraštruktúry a pripravujú sa na certifikáciu kvality podľa noriem ISO 9001 a ISO 14001.
V Alekšinciach vyrábajú pod viacerými vlastnými značkami motorové oleje, mazivá, brzdové kvapaliny, odmasťovače, zimné a letné náplne do ostrekovačov, nemrznúce zmesi do chladičov a podobne. Sortiment dopĺňajú aj rôzne technické kvapaliny, riedidlá, petrolej a technický benzín. Euro-Vat zabezpečuje predaj týchto produktových skupín aj pre ďalších producentov -- napríklad Slovnaft, Shell, Castrol, Novol a Atas. Vlastné distribučné aktivity sa sústreďujú najmä čerpacie stanice, predajne náhradných dielcov a príslušenstva, automobilové servisy, dopravné spoločnosti, priemyselné podniky a poľnohospodárske družstvá.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
23. apríl 2024 12:59