StoryEditor

Ďalší aquapark bude v Banskej Bystrici

21.12.2005, 23:00
Autor:
TASRTASR

Najmodernejší aquapark na Slovensku, s vybavením na úrovni európskych špičkových areálov, postaví v Banskej Bystrici spoločnosť Aquapark Banská Bystrica. Jeho výstavbu začne generálny dodávateľ stavby na jar budúceho roka.
"Priame a podmieňujúce investície vo výške približne miliardy korún poskytne zahraničný investor. Mesto Banská Bystrica neprispeje žiadnou sumou. Za pozemok v časti areálu plážového kúpaliska, kde bude aquapark, sme mestu zaplatili približne 20,6 milióna korún. Pôvodne sme celý komplex plánovali postaviť za rok a pol, avšak hlavný dodávateľ je schopný práce zrealizovať za 15 mesiacov. Zamestnanie v aquaparku nájde asi 150 ľudí," uviedol generálny riaditeľ firmy Aquapark Banská Bystrica Milan Koščo.
Dominantou areálu bude trojpodlažná aquaaréna pre 600 ľudí s vodnými atrakciami, ktoré sa najviac osvedčili v podobných zariadeniach vo Francúzsku, v Poľsku, Nemecku i ďalších krajinách. V aquaaréne sa počíta aj s výstavbou rekondičného centra, sáun, fitnescentra. Vo vedľajšom hoteli s kapacitou 220 lôžok nebude chýbať kasíno, viacero reštaurácií a ďalšie zariadenia.
Výstavba aquaparku si vyžiada aj nepriame investície vo výške približne 80 miliónov korún, ktoré zabezpečí spoločnosť Aquapark. Tá sa zaviazala zaplatiť asi 1,6 milióna korún za výstavbu nových šatní a hygienických zariadení pre návštevníkov plážového kúpaliska, pretože na mieste doterajších bude časť nového areálu. Približne 40 miliónov korún vynaloží na výstavbu kruhového objazdu na ceste k aquaparku a ku kúpalisku.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
04. máj 2024 05:34