StoryEditor

Práce na priemyselnom parku v Prievidzi finišujú

02.10.2006, 00:00
Autor:
SITASITA

TRENČÍN -- Výstavbu infraštruktúry priemyselného parku v Prievidzi ukončia do konca októbra a na jar budúceho roka začne prvý závod stavať firma Rübig SK. Tá plánuje preinvestovať 650 miliónov korún a z celkového plánovaného počtu zamestnancov 400 až 450 vytvorí 155 pracovných miest do roku 2010. Ako povedala hovorkyňa mesta Prievidza Ivona Vojtášová, v súčasnosti prebiehajú rokovania s ďalšími štyrmi zahraničnými a štyrmi domácimi investormi. Na základe odporúčania firmy Rübig SK sa rozhodol v Prievidzi investovať napríklad aj výrobca komunálnej techniky Reform Werke.
Firma Rübig SK, ktorá by mala prvý závod s rozlohou deväťtisíc štvorcových metrov dostavať do novembra 2007, plánuje v novopostavenej hale zriadiť výrobu zápustkových kovaní s produkciou nástrojov a mechanickým opracovaním. Neskôr má postaviť ďalší montážny závod a na záver kaliareň.
Na vybudovanie inžinierskych sietí získala Prievidza štátnu dotáciu vo výške takmer 151 mil. Sk. Výstavbu infraštruktúry pre priemyselný park v Prievidzi západ realizuje spoločnosť Ekostav Slovakia. Zmluvná cena je 251,8 mil. Sk. Firma Ekostav bola vybratá v rámci rokovacieho konania bez zverejnenia, čo obstarávateľ odôvodnil časovou tiesňou. Zmluvu uzavreli zúčastnené strany koncom decembra minulého roka.
Podľa informácií zverejnených na internetovej stránke mesta Prievidza má priemyselný park rozlohu približne 51 hektárov a je predpoklad jeho ďalšieho rozšírenia na 73 hektárov. Zámerom mesta je umiestniť v parku okolo osem podnikateľských subjektov len z výrobnej sféry s možnosťou zamestnať zhruba 1 500 ľudí.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. apríl 2024 15:06