StoryEditor

Portugalci si obzerajú Slovensko

05.06.2006, 00:00
Autor:
TASRTASR

Na Slovensko dnes pricestujú zástupcovia siedmich portugalských cestovných kancelárií spolu s portugalskými novinármi. Ich návšteva je súčasťou projektu Visit Slovakia, ktorý má Slovensko predstaviť ako zaujímavú turistickú destináciu.
V rámci infocesty si portugalskí hostia prezrú Bratislavu, Piešťany, Trenčín, Trenčianske Teplice, Banskú Bystricu, Demänovskú dolinu, Vysoké a Nízke Tatry, Donovaly a Spiš.
Návštevu portugalských podnikateľov iniciovalo naše veľvyslanectvo v Lisabone. Program a organizáciu má na starosti Slovenská agentúra pre cestovný ruch a profesijné združenia cestovných kancelárií.
Mediálne výstupy portugalských novinárov píšucich o dojmoch a skúsenostiach z navštívených krajín, rovnako ako zaradenie Slovenska do ponuky zahraničných touroperátorov, prispievajú k zvýšeniu príjazdov portugalských klientov k nám. Spotrebiteľským správaním sa portugalskí turisti podobajú svojim južným susedom z Francúzska a zo Španielska. Vyhľadávajú drahšie hotelové ubytovanie, vysoký štandard služieb, skvelú kuchyňu a v programoch sa orientujú skôr na kultúrne poznávacie okruhy.
V programe infocesty je aj prehliadka Bratislavy, hradu Devín, golfu, kúpeľných a relaxačných procedúr v Piešťanoch a návšteva Trenčianskeho hradu. Časť cesty je smerovaná do strediska Donovaly -- Nízke Tatry. V programe nebudú chýbať ani stretnutia novinárov a touroperátorov s partnermi zo Slovenska.
Portugalský trh je pre Slovensko zaujímavý. Podľa štatistík spred dvoch rokov utratili portugalskí turisti na svojich cestách v zahraničí takmer tri miliardy dolárov, pričom štyri pätiny Portugalcov cestujú na dovolenku do európskych krajín.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. máj 2024 01:48