StoryEditor

Japonská investícia do autoskiel

14.11.2004, 23:00

Japonská spoločnosť Asahi Glass Company (AGC) vybuduje v priemyselnom parku pri severomaďarskom meste Tatabánya nový závod na výrobu autoskiel. Zmluvu o investícii na zelenej lúke za 60 miliónov eur podpísali v stredu predstavitelia firmy so zástupcami miestnej samosprávy.
Príchod investora nasleduje automobilových producentov, ktorí prinášajú do regiónu strednej Európy nové výrobné kapacity, informovalo vedenie ministerstva hospodárstva. Japonskí investori predpokladajú, že trh s novými vozidlami sa v nasledujúcich štyroch rokoch zdvojnásobí na viac ako štyri milióny kusov. Zámerom Japoncov je ponúkať na rastúci stredoeurópsky trh vysoko kvalitné bezpečnostné sklá pre automobily.
Výstavba továrne, ktorá zamestná 200 ľudí, sa začína v týchto dňoch. Spustenie výroby je naplánované na začiatok roku 2006. Investor plánuje zamestnať predovšetkým inžinierov a kvalifikovaných robotníkov, uviedol Fabio Boccalatte, riaditeľ maďarskej dcéry koncernu AGC. O rozhodnutí umiestniť závod v Komárňansko-Ostrihomskej župe rozhodla predovšetkým výhodná geografická poloha, ľahká dostupnosť a vhodná infraštruktúra.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. máj 2024 23:13