StoryEditor

Julius Meinl predáva obchody

04.07.2005, 00:00
Autor:
ČTKČTK

V Česku dlhodobo stratová spoločnosť Julius Meinl, ktorá mala minulý rok v ČR 88 supermarketov, podľa denníka Mladá fronta Dnes rozpredáva svoje obchody. Z účtovných výkazov vyplýva, že Meinl už v minulom roku previedol 28 obchodov na dcérsku firmu a postupne sa ich začína zbavovať. Zostávajúcich 60 supermarketov má podľa dobre informovaného zdroja kúpiť holandský Ahold a rozšíriť tak sieť obchodov Albert.
Meinl je tak podľa MfD prvým zo zahraničných reťazcov, ktorý z nabitého českého trhu začal ustupovať. Bokom vyčlenených 28 supermarketov, ktoré znalec ocenil na necelých 200 miliónov českých korún, Meinl buď predáva alebo zatvára. Z tých 28 ich však podľa internetových stránok funguje len 17. V tomto roku už napríklad skončil Meinl v Hradci Králové, Klášterci nad Ohří, Nymburku, Liberci či Strakoniciach. Obchody v Novom Jičíne a Ostrave kúpila firma Hruška, ktorá pôsobí najmä na Morave. Podľa dobre informovaného zdroja MfD sú už rokovania takmer na konci. Spoločnosti Ahold aj Meinl však informácie odmietli komentovať.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. október 2024 11:23