StoryEditor

Bonfiglioli expanduje na Považí

27.03.2007, 00:00

Najväčší taliansky výrobca prevodoviek Bonfiglioli Riduttori pripravuje ďalšie rozširovanie svojich výrobných kapacít na Slovensku. Jeho dcérska spoločnosť Bonfiglioli Slovakia začne začiatkom leta stavať nový závod v Považskej Bystrici.
V areáli bývalých Považských strojární by Taliani chceli ročne vyrobiť približne 66-tisíc prevodoviek do rôznych priemyselných strojov. Predstavuje to dvojnásobný nárast produkčných kapacít súčasného závodu, ktorý Bonfigliopli na Považí prevádzkuje od júla minulého roku.
Okrem prevodoviek sa investor špecializuje aj na produkciu náprav a rôznych komponentov pre ostatné výrobné závody v skupine Bonfiglioli.
Spoločnosť v rámci druhej fázy výstavby svojho závodu preinvestuje 180 miliónov korún a vytvorí 80 nových pracovných miest. V novej prevádzke sa budú špecializovať najmä na rôzne montážne a kontrolné operácie. Jej súčasťou bude aj baliace, expedičné a logistické centrum.
Bonfiglioli Riduttori má okrem Slovenska produkčné kapacity aj v Nemecku a v Indii. Ďalších šesť výrobných závodov prevádzkuje doma Taliansku. Ich sortiment zahŕňa predovšetkým rôzne druhy prevodoviek do priemyselných strojov a zariadení. Jedna z divízií sa zaoberá aj vývojom rôznych technických riešení z oblasti priemyselnej automatizácie.
Skupina ročne uvedie na trh asi 300-tisíc prevodoviek a v jednotlivých pobočkách a obchodných zastúpeniach zamestnáva viac ako 1 900 pracovníkov Predvlani dosiahla konsolidovaný obrat 388 miliónov eur, čo znamená medziročný nárast o 14 percent.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. máj 2024 17:57