StoryEditor

Logistické centrá obklopia Trnavu

16.04.2007, 00:00
V bezprostrednom okolí Trnavy, ktoré sa postupne mení na obrovskú priemyselnú zónu, pribudnú v najbližšom období ďalšie investície. Prvou z nich je logisticko-skladovacie centrum, ktoré pripravuje slovenská dopravná a špedičná firma Papo z Bohdanoviec nad Trnavou.

V bezprostrednom okolí Trnavy, ktoré sa postupne mení na obrovskú priemyselnú zónu, pribudnú v najbližšom období ďalšie investície. Prvou z nich je logisticko-skladovacie centrum, ktoré pripravuje slovenská dopravná a špedičná firma Papo z Bohdanoviec nad Trnavou. Ich prevádzkový areál s celkovou rozlohou takmer 10-tisíc štvorcových metrov sa už stavia v neďalekej obci Šelpice. Špecializovať sa bude na logistické služby a skladovanie rôznych druhov výrobkov. V prvej fáze pôjde najmä o sušené, balené a konzervované potraviny, ale aj súčiastky a komponenty pre elektrotechnický priemysel.
Dopravné a špedičné služby firmy Papo využívajú aj viacerí veľkí zahraniční investori, pôsobiaci na Slovensku. K najväčším z nich patria Sony Slovakia, Samsung Electonics Slovakia, Vitana Slovensko, Amylum Slovakia a ďalšie.
Obec Šelpice, ktorá sa nachádza len necelé tri kilometre od Trnavy, zaujala aj bratislavskú developerskú skupinu TOP Development. Tá má v miestnej časti Nemečanka k dispozícii 110-tisíc štvorcových metrov pozemkov, na ktorých plánuje vybudovať rozsiahle logistické a dodávateľské centrum. Firma má pre túto lokalitu vydané územné rozhodnutie a približne 20 percent disponibilných priestorov je už kontrahovaných pre budúcich užívateľov. Ďalšie logistické, výrobné a distribučné priestory bude TOP Development stavať aj v bezprostrednom susedstve trnavského závodu PSA Peugeot Citroën.
Výrazný nárast nových zákaziek v oblasti dopravy a logistiky možno tiež očakávať po dokončení pripravovaného závodu koncernu Samsung, ktorý plánuje od budúceho roku vyrábať LCD obrazovky vo Voderadoch.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 15:09