StoryEditor

IKEA rozdá bezpečnostné poťahy

18.07.2006, 00:00
Autor:
ČTKČTK

Obchodný reťazec IKEA vyzval včera svojich zákazníkov, ktorí si do minuloročného júla kúpili rozkladacie kreslo alebo pohovku Lycksele, aby si v predajniach IKEA zdarma vyzdvihli bezpečnostné poťahy na ich rozkladací mechanizmus. Niektorí zákazníci totiž podľa hovorkyne IKEA ČR Jindry Válovej pri rozkladaní pohovky či kresla nedodržali návod a pricvakli si prst. V Česku si ľudia do minuloročného júla kúpili približne 4000 kresiel a pohoviek Lycksele, výrobky predané neskôr už boli bezpečnostným poťahom vybavené.
"Vo Švédsku sme dostali niekoľko správ o tom, že sa zákazníci poranili pri rozkladaní tejto pohovky a kresla. Nedodržali návod na použitie a pricvikli si prst do rozkladacieho mechanizmu," uviedla včera pre ČTK Válová. Dodala, že IKEA preto vyvinula bezpečnostný poťah, ktorý rozkladací mechanizmus pohovky prekryje a zabráni tak prípadným úrazom. "Bezpečnostné poťahy dostanú zákazníci zdarma v v našich predajniach," uviedla. IKEA prevádzkuje v ČR štyri na na Slovensku jeden obchodný dom v Bratislave.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 02:01