StoryEditor

Rova-SK ide v šľapajach Plechprofilu

28.06.2005, 00:00
Rova-SK z Jamníka, ktorá sa ako samostatná firma pokračujúca v identickej výrobe a obchodnej politike svojho zakladateľa, firmy Plechprofil, objavila na trhu v januári tohto roku, v tomto roku plánuje zvýšiť obrat svojho predchodcu o štvrtinu.

Akciová spoločnosť Rova-SK z Jamníka neďaleko Spišskej Novej Vsi, ktorá sa ako samostatná firma pokračujúca v identickej výrobe a obchodnej politike svojho zakladateľa, firmy Plechprofil, objavila na trhu v januári tohto roku, sa orientuje na produkciu odľahčených stavebných plechových krytín a komplexných plechových strešných systémov.
V tomto roku plánuje zvýšiť obrat svojho predchodcu o štvrtinu. Vlaňajšie tržby 323 miliónov korún by sa tak mali zvýšiť asi o 80 miliónov korún. Podľa výkonného riaditeľa Štefana Blašku je to reálny zámer, pretože ich krytiny napriek silnej konkurencii iných domácich i zahraničných producentov stavbári hojne využívajú. Dôvodom je predovšetkým hmotnosť, ktorá je v porovnaní so škridlovou krytinou desaťnásobne nižšia. Dosahuje päť kilogramov na štvorcový meter, čo ju predurčuje hlavne na rekonštrukcie starších objektov, kde kvalita krovu nedovoľuje použiť ťažšie krytiny. Keďže pod plechy sa nemusí klásť plné debnenie, využíva sa na rekonštrukciu stavieb, ktoré nemusia mať statický posudok.
O reálnosti tohtoročných zámerov svedčia aj tržby od začiatku roka, ktoré firma v priemere mesačne prekračuje takmer o deväť percent. Bližšie ekonomické výsledky vrátane investícií však podľa vedúceho regionálneho rozvoja Ľubomíra Podolského zatiaľ nebudú zverejňovať. Podolský však prezradil, že v skúšobnej prevádzke je nová balička a že v materskom závode v Jamníku pribudne linka na výrobu trapézových profilov, aké sa v súčasnosti produkujú iba v Českej republike. Firma v blízkej budúcnosti plánuje aj výstavbu novej skladovej haly.
Rova-SK v súčasnosti zamestnáva 47 pracovníkov vrátane pobočiek v Bratislave a v Banskej Bystrici.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. apríl 2024 15:23