StoryEditor

Unex začne v Snine vyrábať na jar

06.12.2006, 23:00
Autor:
SITASITA

Česká strojársko-metalurgická spoločnosť Unex rozbehne výrobu v priestoroch bývalého Vihorlatu Snina v marci alebo apríli. Firma súčasne na seba prevzala záväzky za nevyplatené mzdy a odstupné bývalých zamestnancov Vihorlatu vo výške asi 25 miliónov korún.
Od začiatku tohto týždňa podpisuje Unex s prepustenými pracovníkmi zmluvy o vyrovnaní pohľadávok. Odborový predák OZ Metalurg František Cenkner potvrdil, že pri podpise zmluvy sa spoločnosť Unex zaviazala každému jednotlivcovi okamžite poukázať na účet prvú, desaťtisícovú splátku, zvyšnú časť dlhov vyrovná neskôr.
Ide o 385 ľudí, ktorým posledný zamestnávateľ dlhuje od marca od 60- do 100-tisíc korún. Svoj úmysel oživiť výrobu vo Vihorlate deklaroval koncom novembra na stretnutí s prepustenými zamestnancami generálny riaditeľ firmy Unex Peter Kalivoda. Objem výroby v budúcom roku by sa mal pohybovať v rozpätí od 350 miliónov do jednej miliardy.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
04. máj 2024 13:17