StoryEditor

ŽP Trade Bohemia skupuje akcie Železiarní Podbrezová

16.03.2006, 23:00
Autor:
SITASITA

Spoločnosť ŽP Trade Bohemia, ktorá patrí do skupiny firiem Železiarní Podbrezová, vyhlásila povinnú ponuku na prevzatie akcií svojej materskej spoločnosti Železiarne Podbrezová. Kúpna cena za jednu akciu je stanovená na 1 631 korún, pričom spoločnosť vyhlásila, že má dosť peňazí na jej zaplatenie.
Ako ďalej vyplýva z informácií zverejnených spoločnosťou, ponuka na prevzatie platí 30 dní od jej zverejnenia. Obchodnej firme ŽP Trade Bohemia vznikla povinnosť vyhlásiť povinnú ponuku po tom, čo 21. februára nadobudla 66,5-percentný podiel na základnom imaní Železiarní Podbrezová. Základné imanie železiarní predstavuje takmer 2,4 miliardy korún.
Spoločnosť ŽP Trade Bohemia, ktorá pôsobila do roku 1998 pod názvom EX-PO Praha, sa zaoberá predajom výrobkov Železiarní Podbrezová v Česku. Stará sa aj o predaj celej produkcie z firmy Tažírny trub Svinov, ďalšej firmy zo skupiny podbrezovských železiarní.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. máj 2024 08:52