StoryEditor

Detva modernizuje priemyselnú halu

09.03.2006, 23:00
Autor:
SITASITA

Mesto Detva hľadá podľa predbežného oznámenia zhotoviteľa rekonštrukčnej prestavby haly v Priemyselnom parku Detva, ktorá v minulosti slúžila ako výrobná hala bývalých Podpolianskych strojární.
"Predpokladané náklady zákazky predstavujú 240 miliónov korún, z čoho 95 percent bude pochádzať z prostriedkov Sektorového operačného programu Priemysel a služby a päť percent bude financovať mesto," uviedol pre agentúru SITA zástupca primátora mesta Detva Jozef Zaťko.
Podľa neho približne 240 miliónov korún preinvestuje aj výrobca strojov PPS Group, jeho dve dcéry PPS Vehicles a PPS Final, ako aj akciová spoločnosť Vývoj Martin, ktorá je s PPS Group podľa medializovaných informácií majetkovo prepojená. Mesto už so spoločnosťami podpísalo zmluvu.
Ak nenastanú neočakávané komplikácie, plánujú predstavitelia mesta spustiť rekonštrukciu začiatkom júla tohto roka. "Po uplynutí 18 mesiacov by mali byť všetky práce ukončené tak, aby už v januári 2008 mohli začať investorské spoločnosti s výrobou," uviedol Zaťko.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. apríl 2024 07:49