StoryEditor

Yahoo sa stal terčom vírusu

14.06.2006, 00:00
Autor:
ČTKČTK

Yahoo Mail, najrozšírenejšiu e-mailovú službu sveta, zasiahol vírus. Spoločnosť Yahoo v noci z pondelka na utorok oznámila, že červ Yamanner napadol len zlomok z celkovo dvesto miliónov adries.
"Podnikli sme kroky, ktoré túto záležitosť riešia a ochránia našich klientov pred ďalšími zásahmi tohto červa," povedala hovorkyňa Yahoo. "Riešenie automaticky rozosielame všetkým zákazníkom Yahoo Mail a nepotrebuje dodatočné kroky zo strany používateľa," dodala.
Správy s vírusom majú titulok New Graphic Site. Vírus po ich otvorení napadne počítač a rozošle sa ľuďom v adresári. Na rozdiel od väčšiny červov v tomto prípade na to, aby sa vírus aktivoval, stačí infikovanú správu iba otvoriť, varujú experti zo spoločnosti Symantec. Na aktivovanie väčšiny červov je potrebné otvoriť prílohu správy, v ktorej sa ukrývajú.
Yahoo svojim klientom radí, aby si aktualizovali antivírusový softvér a zablokovali akýkoľvek mail, ktorý im príde z adresy av3yahoo.
Yahoo a výrobcovia antivírusových programov prvýkrát odhalili Yamanner v pondelok. Spoločnosti Trend Micro a McAfee označili jeho nebezpečnosť za nízku, no Symantec ho zaradil do kategórie vírusu so zvýšenou hrozbou. Symantec dodáva, že Yamanner nefunguje v najnovšej verzii Yahoo Mail Beta.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 02:04