StoryEditor

Novácke chemické závody budú prijímať

11.12.2006, 23:00
Autor:
TASRTASR

Výroba karbidu vápnika, chlórová a malotonážna chémia zostávajú v Nováckych chemických závodoch, Nováky, prioritou aj po nástupe nového vedenia, podporovaného finančnou skupinou J&T.
Potvrdil to generálny riaditeľ Róbert Štofko, ktorý od decembra vystriedal svojho predchodcu Ľuboša Beňa. Ako uviedol, napriek tomu, že komodity ako karbid, hydroxid sodný, chlór, PVC sú plastové obklady budov alebo okenné rámy a sú energeticky veľmi náročné, zostávajú spolu s malotonážnou technológiou výroby rôznych chemických špecialít pre spoločnosť kľúčové. Dotýka sa to takisto propilénoxidu a jeho derivátov.
Štofko odmietol úvahy, že nové vedenie má v úmysle znižovať zamestnanosť. Úbytok pracovníkov sa pravdepodobne dotkne iba administratívy v súvislosti s prechodom na modernú štruktúru riadenia. Skôr je predpoklad, že s rozvojom výroby bude firma ľudí prijímať, konštatoval generálny riaditeľ. Člen dozornej rady Marek Ratttaj v tejto súvislosti pripomenul, že sa nenaplnia ani obavy odborárov o štrnásty plat v tomto roku. Zamestnancom vyplatia vyšší príspevok ako bolo dojednané v kolektívnej zmluve, vo výške približne dve tretiny tarifných platov.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
12. máj 2024 12:18