StoryEditor

V Gbeloch budú vyrábať plastové rúry

01.11.2006, 23:00
Autor:
TASRTASR

GBELY -- Polyetylénové a polypropylénové rúry pre inžinierske siete bude už v polovici budúceho roka vyrábať v Gbeloch talianska spoločnosť Industrie Polieco-MPB. Jej výrobné haly a zariadenia vyrastú v priebehu nasledujúcich mesiacov v novom Priemyselnom parku Gbely, pričom firma počíta s investíciou päť miliónov eur.
"Vyrábame chrániče káblov, drenážne rúry na kanalizáciu," uviedol generálny riaditeľ Industrie Polieco-MPB Fabiano Gritti. Spoločnosť podľa jeho slov vlastní okrem Talianska výrobné závody vo Francúzsku, v Španielsku, Grécku a Spojených arabských emirátoch. Zo závodu v Gbeloch bude zásobovať región strednej Európy. "Nebola to lacná pracovná sila, pre ktorú sme sa rozhodli prísť do Gbelov," dodal Gritti. Industrie Polieco-MPB zamestná podľa jeho slov viac ako šesťdesiat ľudí.
Výrobný závod talianskej firmy vyrastie v časti priemyselného parku, ktorého areál je vo vlastníctve spoločnosti NS Gbely. Investor je v poradí druhým, ktorý sa rozhodol pre tento areál. "V priemyselnom parku, ktorý je samostatnou spoločnosťou s ručením obmedzeným, je okolo osemdesiat objektov, ktoré môžu firmy využívať, ak sa rozhodnú neinvestovať do výstavby vlastných," informoval generálny riaditeľ NS Gbely Rudolf Krška. Pripravené sú všetky siete, centrálna kotolňa i čistiareň odpadových vôd. "Je to vhodné predovšetkým pre strojársku výrobu," dodal riaditeľ NS Gbely.
Spoločnosť si pre vlastnú produkciu ponechala štyri hektáre plochy. K hlavným predmetom činnosti NS Gbely patrí vykonávanie inžinierskych a priemyselných diel, dodávky technológií, komerčný development, projekcia a inžinierska činnosť, montážna a servisná činnosť. Vlani dosiahla obrat 330 miliónov Sk.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 11:10