StoryEditor

BenQ zavedie dvojitú štruktúru

18.07.2005, 00:00
Taiwanský koncern BenQ inak zorganizuje výrobu mobilných telefónov Siemensu, než sa pôvodne očakávalo. BenQ vytvorí dva tzv. produktové domy, z ktorých jeden bude zodpovedať za ázijský trh a druhý za západoeurópsky.

Taiwanský koncern BenQ inak zorganizuje výrobu mobilných telefónov Siemensu, než sa pôvodne očakávalo.
BenQ vytvorí dva tzv. produktové domy, z ktorých jeden bude zodpovedať za ázijský trh a druhý za západoeurópsky. Obidve organizácie majú prispôsobiť náklady, kvalitu a ponuku produktov regionálnym požiadavkám a ponesú zodpovednosť za svoje rozhodnutia. Podľa denníka Financial Times Deutschland však rozhodnutie o samotnej výrobe zatiaľ nepadlo.
Budúci šéf mobilnej divízie BenQ a doterajší manažér Siemensu Clemens Joos dúfa, že vďaka novej štruktúre bude divízia pružnejšia a konkurencieschopnejšia. Podľa neho v popredí záujmu nestojí znižovanie nákladov, ale využitie silných stránok oboch značiek a ich rozumné prepojenie s cieľom zvýšiť obrat.
Divízia sa zameria na vývoj nových produktov v strednej a hornej cenovej kategórii a podľa Joosa majú zástupcovia Siemensu a BenQ do konca septembra vypracovať výrobný plán. Ponuku doplnia aj mimoriadne lacné modely pre niektoré trhy, napríklad, Indiu, pričom firma sa spolieha najmä na ázijských dodávateľov BenQ.
Joos pritom energicky poprel správy, že značka mobilných telefónov Siemens už v októbri zanikne. Podľa neho totiž dvojitá značka by mala vytvoriť dodatočnú hodnotu a spočiatku bude pokrývať iba najvyššiu cenovú kategóriu mobilov. Prístroje s dvojitou značkou sa majú prvýkrát predstaviť vo februári budúceho roka na odbornej konferencii v Barcelone.
BenQ oficiálne prevezme 6 000 zamestnancov Siemensu od 1. októbra. Nepochopené vyjadrenia šéfa BenQ Leeho Kun-jaa však vyvolali neistotu zamestnancov v továrni Kapm-Lintfort, ktorí sa obávali jej zatvorenie. Joos však v obsiahlom liste mieni pracovníkov informovať o budúcich plánoch nového zamestnávateľa a vytkol tlači falšovanie informácií alebo ich vytrhávanie z kontextu.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. október 2024 21:23