StoryEditor

Automobilka ovplyvní rozvoj stavebníctva

27.01.2003, 23:00

"Predpokladám, že objem stavebnej výroby na Slovensku sa tento rok priblíži k hranici sto miliárd korún," vyjadril sa podpredseda Predstavenstva a generálny riaditeľ Doprastavu, a .s., Bratislava, Dušan Mráz. Vo svojich očakávaniach vychádza z toho, že rok 2004 bude rokom vstupu Slovenska do EÚ, a tým by malo dôjsť k nárastu objemu zahraničných investícií. SR sa podľa neho vo väčšej miere zapojí do procesov integrácie priemyselných odvetví v Európe. "S prílevom zahraničných investícií je úzko späté aj odvetvie stavebníctva. Pre tieto investície totiž treba pripraviť infraštruktúru. Napríklad investície na prípravu územia pre automobilku PSA Peugeot Citroën v Trnave sa rátajú v miliardách korún. Preto predpokladám, že tento rok príde k rastu slovenskej ekonomiky, čo bude mať pozitívny vplyv i na rast životnej úrovne."
Aj Doprastav vo svojej stratégii rozvoja na roky 2003 až 2006 predpokladá nárast výkonov. V roku 2002 dosiahol výkony 7,35 mld. Sk. "Ak sa naplnia predpoklady investičného rozvoja SR, rast našich výkonov by mohol dosiahnuť okolo 15 %. Podnikáme aj kroky smerujúce k zvýšeniu podielu vývozu našich kapacít do zahraničia. V roku 2002 sme podnikali len v ČR. Na tento rok by sme teritórium radi rozšírili, možností je niekoľko. Aj keď sa nehrnieme do zákaziek strmhlav, ale s najvyššou opatrnosťou, verím, že Doprastav si získa dobré meno aj v ďalších kútoch Európy," povedal D. Mráz.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
07. máj 2024 02:41