StoryEditor

O značku Live! sa bude bojovať

26.10.2005, 00:00
Autor:
ČTKČTK
Český mobilný operátor Oskar sa chystá budúci rok spustiť mobilný portál Live!, ktorý prevádzkuje v desiatkach krajín jeho materská firma Vodafone. Pod rovnakým názvom ale už prevádzkuje podobný portál konkurenčný Eurotel.

Český mobilný operátor Oskar sa chystá budúci rok spustiť mobilný portál Live!, ktorý prevádzkuje v desiatkach krajín jeho materská firma Vodafone. Pod rovnakým názvom však už prevádzkuje podobný portál konkurenčný Eurotel. Obe firmy zatiaľ nemajú jasné,ako budú problém riešiť.
Vodafone Live! je podľa hovorcu Oskara Petra Šindlera registrovaná ochranná známka spoločnosti Vodafone v celej Európskej únii. EuroTel si svoj názov Eurotel Live! zaregistroval v čase, keď Česká republika ešte nebola členom Európskej únie. "Pre Eurotel Live! máme zaregistrovanú ochrannú známku na území ČR už od roku 2003. Teraz zvažujeme ďalšie možné kroky," povedal hovorca Eurotelu Pavel Kaidl. Vodafone sa stal majiteľom Oskara tento rok v máji.
Podľa zdroja jednej z firiem, ktorý si neželal byť menovaný, sa Oskar najprv zrejme pokúsi s konkurentom dohodnúť. "Ďalšou možnosťou je súd, ale je možné aj zachovanie oboch značiek vedľa seba," dodal.
Multimediálny portál umožňujúci napríklad sťahovanie hudby, vyzváňacích tónov, hier, videa alebo sledovanie televízie prostredníctvom mobilného telefónu prevádzkuje Vodafone v 22 štátoch, z toho v 13 tiež prostredníctvom sietí tretej generácie UMTS. V Európe je Vodafone Live! dostupný napríklad v Írsku, Nemecku, Španielsku alebo vo Veľkej Británii. Portál v polovici roku využívalo 30,9 milióna zákazníkov.
Eurotel na svojom portáli ponúka napríklad sťahovanie obsahu do mobilných telefónov, spravodajstvo a ďalšie služby. Službu spustil vlani v marci.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. máj 2024 20:02