StoryEditor

Nové firmy zoberú 3 500 ľudí

25.05.2007, 00:00
Autor:
SITASITA

BRATISLAVA - Vládna investičný agentúra SARIO sa v prvom štvrťroku podieľala na realizácii 18 investičných projektov, ktoré zabezpečia prílev priamych zahraničných investícií v celkovej plánovanej výške 462,8 milióna eur, čo je pri súčasnom kurze viac ako 15 miliárd korún.
Vďaka týmto projektom by sa malo vytvoriť 3 513 nových pracovných miest s plánovanou expanziou na 3 967 pracovných miest. Uvádza sa to v odpočte činnosti agentúry za prvý štvrťrok 2007.
Najviac, päť projektov sa podľa materiálu realizovalo v Bratislavskom kraji. Po tri projekty pripadli na Nitriansky a Košický kraj a po dva projekty sa lokalizovali na území Žilinského a Trnavského kraja. Zvyšné tri projekty sa rozdelili rovnomerne medzi Trenčiansky, Banskobystrický a Prešovský kraj.
Päť investičných projektov sa týkalo odvetvia chémie, plastov a gumy, štyri projekty sa realizovali v strojárskom priemysle, po dva projekty spadali do odvetvia elektrotechnického priemyslu a kovovýroby a po jednom projekte išlo o odvetvia IT služieb, potravinárstva, obchodu, logistiky a prepravných služieb.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. máj 2024 02:57