StoryEditor

O Prešov sa zaujíma veľký investor

13.03.2007, 23:00
Autor:
SITASITA

V Prešove by mohlo v blízkej budúcnosti vzniknúť tisíc nových pracovných miest. Povedal to primátor mesta Pavel Hagyari. Nechcel však prezradiť meno investora, na ktorého čaká.
"So spoločnosťou sme sa dohodli, že nebudeme ešte poskytovať bližšie informácie a kvôli korektnosti to chcem dodržať. Ak bude investícia istá, budeme verejnosť informovať na tlačovej besede," povedal Hagyari. Zatiaľ neznáma firma by mala v Prešove investovať približne dve miliardy korún.
Koncom januára oznámila svoj záujem investovať v Prešove holandská developerská spoločnosť CTP Invest s tým, že chce vybudovať v lokalite Grófske multifunkčnú priemyselnú zónu. Ako vtedy informovali predstavitelia prešovskej radnice, investícia by mala stáť približne päť miliárd.
V prešovskej multifunkčnej priemyselnej zóne by firma CTP Invest mala po prípadnej dohode s predstaviteľmi mesta vybudovať kancelárske, skladové, výrobné, logistické a obchodné priestory, ktoré bude prenajímať menším firmám. Podľa predbežných odhadov by v novej priemyselnej zóne mohlo nájsť prácu viac ako 2 500 ľudí.
Záujem investovať vo viacerých lokalitách predstavitelia samotnej firmy zverejnili už koncom uplynulého roka, päťmiliardový objem investície sa však vtedy týkal celého Slovenska. Podľa medializovaných informácií chce firma vybudovať veľký logistický park v Dolnom Hričove pri Žiline. Záujem jej predstavitelia predbežne prejavili aj o Nitru. Viacero logistických, administratívnych a obchodných parkov už firma postavila v Česku.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
30. apríl 2024 17:34