StoryEditor

Šariš a Topvar vytvoria Pivovary Topvar

27.11.2006, 23:00

Od januára bude na Slovensku pôsobiť pivovarnícka spoločnosť Pivovary Topvar, ktorá bude výsledkom zlúčenia Pivovaru Šariš a Topvaru. HN o fúzii informovali začiatkom novembra. Stopercentným akcionárom novej spoločnosti bude pivovarnícka skupina SABMiller.
"Pri tvorbe nového mena spoločnosti sme sa rozhodovali medzi názvom všeobecným a orientovaným na naše značky Šariš a Topvar. Jednotlivé varianty sme si preverili aj v prieskume, ktorý potvrdil preferenciu názvu Pivovary Topvar. Tento názov sa páčil väčšine respondentov, bol pre nich známy a zrozumiteľný. Tiež sme vychádzali z praxe ďalších pivovarov SABMiller v Európe, ktoré vytvárali svoje názvy na princípe spojenia slova pivovary s poprednou domácou značkou," vysvetľuje budúci generálny riaditeľ novej spoločnosti Imrich Havriš.
Pivovary Topvar spájajú v sebe dve samostatné výrobné jednotky -- terajšie závody v Topoľčanoch a vo Veľkom Šariši, ktoré budú využívať jednu sieť obchodno-distribučných centier na Slovensku. Vedenie spoločnosti bude mať kancelárie v Bratislave.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 06:35