StoryEditor

Zaujímajú sa o nás izraelské firmy

28.02.2006, 23:00
Autor:
SITASITA

Po Slovensku sa obzerá šesť potenciálnych investorov z Izraela. Spoločnosti Alon Investments, Ilanot Discount, ISEMI, Infinity Investments House, Altscholer Sacham Investment House, Pioneer Investment Funds a Sterling Lazar & Co prejavili záujem u nás investovať.
"Tieto spoločnosti majú záujem investovať v oblasti realít a nehnuteľností, v IT sektore a v oblasti čistenia a recyklácie odpadových vôd. Z individuálnych rokovaní vyplynul zo strany izraelských investorov záujem o investičné projekty v oblasti cestovného ruchu, najmä hotelierstva a kúpeľníctva," potvrdil hovorca vládnej investičnej agentúry SARIO Michal Novota.
S potenciálnymi izraelskými investormi sa stretol ku koncu februára počas veľtrhu Invest 2006 v izraelskom Tel Avive riaditeľ sekcie priamych zahraničných investícií agentúry Martin Rybár. "Teraz sa budeme snažiť identifikovať potenciálnych partnerov z radov slovenských podnikateľov a na prelome mája a júna zabezpečíme obchodnú cestu pre izraelské firmy. Slovenské firmy, ktoré by chceli spolupracovať s investormi v oblastiach, o ktoré prejavili záujem naši izraelskí partneri, môžu so svojimi zámermi kontaktovať našu agentúru," dodal Rybár.
Riaditeľ tiež rokoval s partnerskou inštitúciou Investment Promotion Center pri izraelskom ministerstve priemyslu, obchodu a práce. "Podľa informácií partnerov budú izraelskí investori preferovať spoločné projekty v oblasti turizmu, manažmentu odpadových vôd, bezpečnostných systémov a automobilového sektora," uzavrel Rybár.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
24. apríl 2024 02:06