StoryEditor

Postavia závod na trezory

06.08.2007, 00:00
Rakúsky koncern Wertheim, ktorý patrí k najväčším európskym producentom trezorov, bezpečnostných boxov, ohňovzdorných skríň a rôznej bankovej techniky, pripravuje výstavbu nového závodu na Slovensku.

Rakúsky koncern Wertheim, ktorý patrí k najväčším európskym producentom trezorov, bezpečnostných boxov, ohňovzdorných skríň a rôznej bankovej techniky, pripravuje výstavbu nového závodu na Slovensku.
Prevádzku, ktorá má stáť na zelenej lúke neďaleko obce Kostolné Kračany pri Dunajskej Strede, postaví jej dcérska spoločnosť Wertheim Elements. Projekt si vyžiada celkové náklady 20 miliónov eur, čo predstavuje približne 676 miliónov korún. S výstavbou plánujú začať v priebehu budúceho roka.
Pre banky a poisťovne
Strojárska fabrika sa bude špecializovať na produkciu a montáž dielcov do trezorov, bezpečnostných transportných zariadení, ako aj rôzne technické riešenia pre banky, poisťovne a podobné typy klientov. V novom areáli s rozlohou 133-tisíc štvorcových metrov bude tiež skladové a expedičné centrum. Závod má ročne spracovať 196-tisíc ton oceľových a pozinkovaných plechov, ktoré rakúsky investor plánuje nakupovať aj na Slovensku. Prevažná väčšina produktov vyrobených v Kostolných Kračanoch je určená pre zahraničné trhy.
Pokračujú v expanzii
Rakúska skupina nie je na Slovensku žiadnym nováčikom. Jej dcérska spoločnosť Wertheim pôsobí na našom trhu už od roku 1991. V súčasnosti prevádzkuje v Dunajskej Strede výrobný závod, ktorý sa tiež špecializuje na produkciu trezorov a bankovej bezpečnostnej techniky. Celkové tržby spoločnosti vlani dosiahli 341 miliónov korún a v porovnaní s rokom 2005 klesli o 12,8 percenta.
Nová investícia v Kostolných Kračanoch má rozšíriť výrobné kapacity už existujúcej fabriky. Rakúsky investor sa na Slovensku angažuje aj v produkcii dielcov pre pohyblivé schody a chodníky, ako aj vo výrobe častí výťahových kabín.
Tieto aktivity zastrešuje firma Werheim Kovo, ktorej spoluvlastníkom je rakúsky výrobca výťahov a eskalátorov Schindler Aufzüge und Fahrtreppen.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
03. máj 2024 20:01