StoryEditor

Bratislava hľadá projekt novej rýchlodráhy

25.07.2007, 00:00
Autor:
ČTKČTK

Mesto Bratislava vypísalo verejnú súťaž na projekty pre vybudovanie prvej časti novej rýchlodráhy, ktorá by mala spojiť Petržalku so Starých Mestom. Odhadovaná hodnota zákazky je takmer sto miliónov korún bez dane z pridanej hodnoty. Samotná výstavba prvej časti rýchlodráhy si vyžiada zhruba jeden a pol miliardy korún.
"Kritériom na vyhodnotenie projektov bude ekonomicky najvýhodnejšia ponuka," uviedol magistrát hlavného mesta. Termín, kedy by mohla byť vypísaná súťaž na dodávateľa stavby, zatiaľ nie je známy. V prvej etape výstavby by sa mala v Bratislave postaviť rýchlodráha pre električky, ktoré by mali premávať medzi Bosákovou ulicou v Petržalke a Šafárikovým námestím neďaleko historického centra mesta.
Súčasťou stavby bude aj rekonštrukcia Starého mosta, na ktorom je v súčasnosti cesta pre vozidlá aj chodcov a nevyužívaná železničná trať. Následne sa počíta s výstavbou trate v Petržalke medzi Bosákovou ulicou a Janíkovým dvorom. Hrubé náklady na celú stavbu by mali dosiahnuť 4,5 až 5 miliárd korún.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. máj 2024 13:45