StoryEditor

udalosti

21.06.2007, 00:00

Ford a Kechnec
Hovorca európskej vetvy automobilky Ford zopakoval vyhlásenie, že trhy vo východnej Európe rastú a spoločnosť musí rozmýšľať nad silnejšou prítomnosťou v tomto regióne. Nepotvrdil a ani nevyvrátil tak správy o tom, že koncern uvažuje postaviť závod pri Košiciach.
STRANA 14

Daimler sa rozrastá
Nemecká automobilka pravdepodobne postaví vo východnej Európe závod na výrobu nákladných áut. Chce využiť to, že dopyt v tomto regióne výrazne prevažuje výrobné kapacity. Ďalšou možnosťou by mohlo byť rozšírenie produkcie v závodoch v Nemecku a Turecku.
STRANA 14

Dane pre žraloky
V USA navrhli zavedenie dane pre firmy súkromného kapitálu. Zatiaľ čo bežné spoločnosti tam platia 35-percentnú daň, investičné fondy platia maximálne 15 percent. Daňové zaťaženie sa môže zvýšiť od roku 2012 na 45 percent. Aj v prípade neúspechu by daň platila len pre firmy kótované na burze.
STRANA 15

Deutsche Bank plánuje akvizíciu
FRANKFURT -- Najväčšia nemecká banka Deutsche Bank v stredu oznámila, že by chcela v strednej Európe uskutočniť akvizíciu a rozšíriť tak svoje celosvetové obchodné pôsobenie. Podľa riaditeľa divízie pre svetové bankovníctvo by sa táto transakcia mala pohybovať na úrovni nižšej ako 500 mil. eur. Vyhlásil to vo vedľajších rozhovoroch na konferencii vo Frankfurte riaditeľ divízie pre svetové bankovníctvo Michael Cohrs. Ako americký manažér ďalej uviedol, nechce zverejňovať bližšie informácie, pretože dohoda bude oznámená v relatívne krátkom čase. Táto transakcia by sa mala pohybovať na úrovni nižšej ako 500 mil. eur a banka by sa chcela sústrediť na akvizíciu, ktorej činnosťou sú hlavne bankové transakcie. Odkúpením existujúcej divízie by klienti boli presunutí pod správu Deutsche Bank a vytvorili by sa s nimi nové vzťahy. Podľa druhého scenára by si banka akvizíciou rozšírila svoju ponuku produktov novými výrobkami a rozšírila by svoju klientelu na novom trhu.
SITA

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
02. máj 2024 03:25