StoryEditor

Európska komisia neschválila stimuly pre firmu Glunz & Jensen

13.12.2007, 23:00
Autor:
SITASITA

Európska komisia (EK) neschválila regionálnu investičnú pomoc vo výške 42 miliónov korún pre dánskeho investora Glunz & Jensen, ktorý otvoril svoj závod v Prešove v júni 2005. Ako informovala Európska komisia, regionálna investičná pomoc vo forme daňovej úľavy nie je zlučiteľná s pravidlami Európskej únie o štátnej pomoci. "Komisia zistila, že navrhovaná pomoc by neprispela k regionálnemu rozvoju a spôsobila by značné narušenie hospodárskej súťaže na špecifickom trhu, na ktorom má Glunz & Jensen významné postavenie," komentovala rozhodnutie Európska komisia.
Dánsky investor Glunz & Jensen otvoril v Prešove pred dvoma rokmi nový závod na výrobu polygrafických prístrojov používaných na vyvolávanie filmov a fotografií. Spoločnosť investovala približne 200 miliónov korún. Prácu v prešovskom závode by malo nájsť približne 100 ľudí. Spoločnosť presunula do Prešova svoju výrobu z Dánska a z Veľkej Británie. Výrobky slovenského závodu sú určené na svetové trhy. Najväčšími odberateľmi Glunz & Jensen sú spoločnosti Agfa, Fuji, Kodak, Heidelberg, Creo. Materská firma Glunz & Jensen so sídlom v Dánsku má svoje pobočky aj v Nemecku, USA a vo Veľkej Británii.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
24. apríl 2024 03:00