StoryEditor

Podniky a trhy krátko

07.05.2003, 00:00

JADROVÉ elektrárne na Slovensku vyrobili za prvé štyri mesiace tohto roka 6,101 TWh elektrickej energie, v rovnakom období predchádzajúceho roka objem výroby dosiahol 6,156 TWh. Výroba elektriny v Atómových elektrárňach Bohunice dosiahla v sledovanom období približne 4,192 TWh. Dva bloky Atómových elektrární Mochovce vyrobili 1 909 TWh elektriny. (SITA)
BUČINA Zvolen ukončila svoje vlaňajšie hospodárenie so stratou 28 mil. Sk. Jej tržby z predaja vlastných výrobkov a služieb dosiahli 1,464 mld. Sk. V porovnaní s rokom 2001 ide o zhoršenie hospodárskeho výsledku o 37 mil. Sk. (TASR)
BRATISLAVSKÁ cvernová továreň je od 14. apríla tohto roku na základe rozhodnutia Krajského súdu v Bratislave v konkurze. Súd tak vyhovel žiadosti Daňového riaditeľstva SR. Za správcu konkurznej podstaty ustanovil komerčného právnika Jozefa Pukaloviča. Vyplýva to z uznesenia súdu zverejneného v Obchodnom vestníku. (SITA)
JEDINÝ majiteľ Telemontu Slovensko, česká spoločnosť Vegacom, rozhodol koncom apríla na valnom zhromaždení o zmene právnej formy podnikania firmy na akciovú spoločnosť. Taktiež súhlasil s navŕšením základného imania z 200 tis. na 20 mil. Sk. (SITA)
NOVÚ prevádzku na varenie piva, ktorá zdvojnásobí kapacitu výroby prémiového piva Pilsner Urquell, začne tento rok stavať Plzenský Prazdroj. Stavbu, ktorá si vyžiada stámilióny korún, už schválilo predstavenstvo skupiny SABMiller, ktorá pivovar vlastní. Rozšírenie výroby prémiového ležiaka súvisí s ohlasovanou stratégiou firmy SABMiller, ktorá chce zo značky Pilsner Urquell urobiť svoju vlajkovú loď. (TASR)
STAVEBNÁ firma Vod-Eko z Trenčína ukončila minulý rok so ziskom 6,3 mil. Sk. Podľa predstaviteľov spoločnosti ide o mimoriadne dobrý hospodársky výsledok, ktorý sa oproti roku 2001 zvýšil o 2,2 mil. Sk. (TASR)
BRATISLAVSKÁ teplárenská hospodárila v minulom roku s čistým ziskom 113,9 mil. Sk. Prevádzkový zisk akciovej spoločnosti, ktorá vznikla transformáciou štátneho podniku Západoslovenské energetické závody k 1. novembru roku 2001, predstavoval 130,2 mil. Sk. (SITA)

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 15:16