StoryEditor

Kronospan investoval do Bučiny

05.10.2007, 00:00
Autor:
TASRTASR

Výstavba a obnova výrobných hál v areáli bývalej Bučiny vo Zvolene si tento rok vyžiadala zhruba 2,6-miliardové investície. Realizátorom bola dcérska spoločnosť rakúskeho Kronospan, spoločnosť Bučina.
"Prevádzku na výrobu drevotriesky sme spustili do nábehu v týchto dňoch," povedal konateľ Bučiny Antonín Juříček. Do haly na laminovanie sa momentálne inštalujú výrobné linky. Súčasťou investície je aj expedičná hala. V tomto roku firma pripravuje ešte rekonštrukciu hlavnej administratívnej budovy. Okrem kancelárií bude vo výškovej budove aj školiace centrum pre všetkých pracovníkov Kronospanu v strednej a vo východnej Európe. Jeho súčasťou bude aj oddelenie interného auditu skupiny, ktoré vo Zvolene funguje už dva roky. Náklady na obnovu si vyžiadajú približne päť a pol milióna eur, čo je takmer 190 miliónov korún. Prestavba by mala byť ukončená na jar.
Pripravené sú aj ďalšie investície, avšak Kronospan obnovu areálu nateraz končí. Rakúsky majiteľ firmy totiž ešte pred investíciou vo Zvolene aj vo svojom ďalšom závode v Prešove požiadal v roku 2005 slovenskú vládu o investičné stimuly. Štát však nechcel zahrnúť do stimulov doterajšie investície. Firma ešte v roku 2005 plánovala vynaložiť v závode vo Zvolene viac ako sedem miliárd.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
07. máj 2024 03:30