StoryEditor

1. garantovaná predáva

22.06.2007, 00:00
Autor:
SITASITA

Spoločnosť 1. garantovaná vyhlásila obchodnú verejnú súťaž na zabezpečenie poradenskej činnosti pri predaji všetkých alebo časti aktív firmy. Poradca by jej mal pomôcť predovšetkým pri predaji akcií spoločností Jasná Nízke Tatry a Novácke chemické závody.
V prípade Jasnej Nízke Tatry by mal poradca pomôcť predať 72,21 percenta zaknihovaných a verejne obchodovateľných akcií. V prípade chemičky je na predaj 72,95 percenta zaknihovaných a verejne obchodovateľných akcií.
Potenciálni záujemcovia môžu podávať návrhy v písomnej forme do 6. júla tohto roka. 1. garantovaná vybratý návrh či návrhy oznámi najneskôr 18. júla.
Súčasťou záväzku potenciálneho poradcu pri predaji je výslovné a bezpodmienečné formulovanie konkrétneho postupu, spôsobu a formy predaja aktív tak, aby bol predaj realizovaný pre vyhlasovateľa transparentným spôsobom, teda výberovým konaním, za finančne najvýhodnejších podmienok.
Májové valné zhromaždenie 1. garantovanej odsúhlasilo generálny mandát pre predstavenstvo firmy, aby mohlo predávať aktíva spoločnosti za účasti poradcu. Predaj majetku 1. garantovanej bude môcť schváliť len samotné predstavenstvo.
Valné zhromaždenie schválilo aj príkaz pre predstavenstvo, aby vypracovalo analýzu ekonomických a právnych dôsledkov eventuálneho rozdelenia spoločnosti. Akcionári na zhromaždení, kde sa zúčastnili reprezentanti 54 percent hlasovacích práv, schválilo výročnú správu aj účtovnú závierku 1. garantovanej za minulý rok.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
03. máj 2024 02:52