StoryEditor

Whirlpool si požičal zamestnancov

17.10.2007, 00:00
Autor:
abab

Koncerny Embraco a Whirlpool sa dohodli na pilotnej personálnej spolupráci. Tá by mala pomôcť vyriešiť problém sezónnych zaškolených pracovníkov.
Výrobca kompresorov pre bielu techniku Embraco Slovakia Spišská Nová Ves včera presunul na základe dohody sedemdesiat montážnych robotníkov výrobcovi práčok Whirlpool Slovakia v Poprade. Až do Vianoc mu pomôžu pokryť už tradične zvýšený jesenný dopyt po automatických práčkach.
Do Embraca by sa mali vrátiť na začiatku budúceho roka. Rast objednávok vo firme sa začína na jar a robotníkov bude znova potrebovať. "Súčasné potreby sme schopní pokryť dvoma zmenami z troch na jednej z našich liniek. Ostatné linky sezóna neovplyvňuje," vysvetľuje Carlos Xavier, generálny riaditeľ spoločnosti Embraco Slovakia.
Nevylučuje, že v čase vysokého dopytu spoluprácu obe firmy ešte rozšíria. Riešenie našlo u zamestnancov priaznivý ohlas a drvivá väčšina s ním súhlasila.
Podľa Eduarda Horbaľa, riaditeľa firmy Whirlpool Slovakia, sú zamestnanci Embraca dostatočne kvalifikovaní, aby zvládli požadované úlohy bez nutnosti dlhého zaškolenia. "Dopyt spotrebiteľov po našich výrobkoch kulminuje v tomto období. Prakticky vyrábame s využitím maximálnych kapacít," objasňuje.
Počas práce v Poprade budú mať ľudia z Embraca zabezpečené všetky podmienky tak, aby projekt neovplyvnil ich pracovný a súkromný život. Manažéri ľudských zdrojov a supervízori z materského závodu budú pravidelne sledovať poskytnutú personálnu starostlivosť, ako aj kvalitu práce. Následne pilotný projekt vyhodnotia.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
18. apríl 2024 18:38