StoryEditor

Sumitomo Electric Industries vystriedala nemecký kapitál

22.10.2007, 00:00

Po vstupe do firmy Volkswagen Elektrické systémy, ktorú elektrotechnická spoločnosť Sumitomo Electric Industries odkúpila od nemeckých firiem Volkswagen a Siemens, došlo v novembri minulého roka k premenovaniu firmy na SE Bordnetze-Slovakia. Japonská korporácia akvizíciou nemeckej firmy upevnila svoje postavenie v oblasti výroby káblových zväzkov, ktoré v nitrianskom závode vyrába pre automobilky Volkswagen, Porsche, Audi a Škoda. Jeho sedemmiliardové tržby Bordnetze-Slovakia v rebríčku slovenských elektrotechnických firiem vyniesli na tretie miesto.
Svoje aktivity Sumitomo celosvetovo sústreďuje predovšetkým v oblasti elektrotechnickej výroby pre automobilky, optických vlákien a elektrických káblov. Sumitomo sa v tohtoročnom rebríčku svetových firiem Fortune 500 umiestnila na 344. mieste. "Naším cieľom je pokračovať v rozvíjaní nových produktov, na ktorých produkciu máme ako dostatočne diverzifikovaná spoločnosť tie najlepšie predpoklady," povedal o ďalšom smerovaní skupiny výkonný riaditeľ spoločnosti Masayoshi Matsumoto, podľa ktorého by mali v roku 2012 až 30 percent tržieb elektrotechnickej spoločnosti tvoriť nové produkty.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
02. máj 2024 23:48