StoryEditor

Stratégia postavená na výskume

19.06.2003, 00:00

Hrubý zisk skupiny Matador za 1. štvrťrok dosiahol 137,5 mil. Sk pri celkových tržbách 2,302 mld. Sk. Sama materská spoločnosť Matador Púchov vyprodukovala v prvom kvartáli hrubý zisk vyše 124 mil. Sk, čo je o 24 miliónov viac ako v tom istom období minulého roku. Tržby za prvé tri mesiace predstavovali 1,983 mld. Sk, pričom export sa na nich podieľal viac ako 86 %. Kľúčovými trhmi Matadora sú už tradične krajiny CEFTA, EÚ, Ruska, Spoločenstva nezávislých štátov a USA.
Matador Púchov plánuje v tomto roku vynaložiť na investičné akcie vyše 700 mil. Sk. Z nich 447 mil. Sk pôjde na strategický rozvojový program High Technology Production. Do rozvoja vedy a techniky chce púchovská gumárenská spoločnosť investovať 297 mil. Sk. Najviac investičných prostriedkov bude smerovať do sofistikovanej výroby osobných pneumatík, ďalej do modernizácie výroby dopravných pásov a vulkanizačných foriem, rekonštrukcie energetického hospodárstva, rozvoja firemnej obchodnej siete a na podporu obchodných aktivít. V priebehu prvého štvrťroka Matador začal práce na rekonštrukcii svojich obchodných stredísk a maloobchodných predajní. Nedávne valné zhromaždenie spoločnosti okrem iného rozhodlo o vydaní dlhopisov. "Schválilo i podnikateľský zámer podniku na tento rok, hlavné ciele na rok 2004 a potvrdilo strategické zámery firmy do roku 2006," informoval vedúci odboru komunikácie a reklamy Pavol Hanzel.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. október 2024 04:26