StoryEditor

Otvorili biznis centrum

20.11.2007, 23:00
Americký výrobca automobilových interiérových systémov, elektronických zariadení a batérií Johnson Controls na Slovensku ďalej rastie. Na našom trhu pôsobí od roku 1993 a v súčasnosti zamestnáva v siedmich prevádzkach 3 300 zamestnancov.

Nové automotive biznis centrum spoločnosti zatiaľ zamestnáva 180 ľudí, už na konci budúceho roka by ich malo byť 350. Jeho zamestnanci pôsobia najmä v oblasti nákupu, informačných technológií, financií a ľudských zdrojov. Svojím zameraním je jediným zariadením spoločnosti v Európe dopĺňajúcim svojimi aktivitami európsku automobilovú centrálu Johnson Controls v nemeckom Burscheide.

Blízkosť automobiliek rozhodla
"Rozhodujúcimi faktormi pri výbere vhodnej lokality boli výhodná stredová poloha Bratislavy v rámci regiónu, rozvinutá infraštruktúra a dostatok kvalifikovanej pracovnej sily. Rovnako dôležitú úlohu pri rozhodovaní zohrala blízka vzdialenosť a dostupnosť rozvíjajúcich sa trhov strednej a východnej Európy," povedal pri príležitosti otvorenia centra jeho generálny riaditeľ a viceprezident firmy pre informačné technológie Richard Johnson. Priamo v hlavnom meste Slovenska sídli závod Volkswagenu a v jeho blízkosti sa nachádzajú aj fabriky francúzskej PSA Peugeot Citroën, kórejských výrobcov Kia a Hyundai, českej Škody a japonského Suzuki.
Rozhodnutie spoločnosti otvoriť automotive biznis centrum u nás podľa neho podporili aj vynikajúce výsledky trojročnej prevádzky technologického centra Johnson Controls v Trenčíne, ktoré sa zaoberá riadením technologických projektov.
Nové biznis centrum má tak posilniť postavenie firmy nielen na Slovensku, ale aj v celom stredoeurópskom regióne. "Okrem toho bude zastrešovať financie, nákup a informačné technológie firmy podporujúc európske automobilové podnikateľské aktivity Johnson Controls," dodáva Richard Johnson. V pôsobnosti burscheidskej centrály zostáva strategické plánovanie.

Nové biznis centrum otvoril jeho generálny riaditeľ Richard Johnson (prvý sprava), spolu s manažérkou pre ľudské zdroje Ľubomírou Janicovou a prezidentom Johnson Controls International Johnom Fiorim. Snímka: Samuel Vanko

Expanzia pokračuje
Zatiaľ čo ešte na začiatku minulého roka zamestnával Johnson Controls na Slovensku niečo vyše dvetisíc ľudí, dnes ich je o 1 200 viac. Firma je u nás zastúpená okrem bratislavského biznis centra výrobnými podnikmi v Lozorne, Lučenci, Žiline, Námestove a technologickým centrom v Trenčíne, ktoré čaká na svoj ďalší rozvoj v roku 2009 po umiestnení v novom priemyselnom parku, ktorý vzniká na okraji krajského mesta. Americká spoločnosť sa u nás zameriava predovšetkým na výrobu plastových komponentov do áut a v minulom roku získala u nás štátnu pomoc vo výške 728 miliónov korún na rozvoj svojich prevádzok v Trenčíne a Lučenci.

Nové automotive biznis centrum spoločnosti na Slovensku, ktoré preberie časť kompetencií z nemeckého Burscheidu, otvoril jeho generálny riaditeľ Richard Johnson , spolu s manažérkou pre ľudské zdroje Ľubomírou Janicovou a prezidentom Johnson Controls International Johnom Fiorim.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 08:05