StoryEditor

PSA predáva najmä v cudzine

19.09.2007, 00:00
Na slovenskom trhu sa do konca júla predalo 675 vozidiel Peugeot 207, ktoré zišli z montážnych liniek trnavského závodu PSA Peugeot Citroën Slovakia. Ide len o zlomok celkovej produkcie 93 700 vozidiel, ktoré dcérska spoločnosť francúzskej automobilky u nás v prvom polroku vyprodukovala.

Od spustenia sériovej výroby sa u nás predalo 1 277 "trnavských" áut. Až 34 percent vozidiel odobrali zákazníci z Francúzska. K dôležitým exportným teritóriám patrí aj Taliansko (18 percent) a Nemecko (11 percent). Podľa generálneho riaditeľa distribučnej firmy Peugeot Slovakia Stefana Casadia by sa v najbližšom čase chceli výraznejšie presadiť na trhoch strednej a východnej Európy, kde vlani skupina zaznamenala nárast predaja o 15 percent. Za perspektívne odbytové teritórium označil najmä Rusko.
Z produkcie trnavskej automobilky je u slovenských motoristov najobľúbenejšia päťdverová verzia Peugeotu 207 s benzínovým motorom 1.4e. a sivou farbou karosérie. Generálny riaditeľ Alain Baldeyrou včera informoval, že plánujú diverzifikovať produktový rad modelu Peuget 207 o viaceré nové verzie. Súčasná denná produkcia v trnavskom závode dosahuje v dvojzmennej prevádzke 834 kusov. Baldeyrou potvrdil, že už koncom tohto roka by chceli spustiť aj tretiu zmenu. V najbližších dňoch sa na trhu objaví kombi verzia 207 SW. Pribudnúť by mal i kabriolet 207CC a ďalšie novinky.
Do vozidiel vyrábaných na Slovensku začnú onedlho montovať nové motory vyvinuté v spolupráci s automobilkou BMW, vyznačujúce sa nižšou spotrebou a vyšším výkonom. Slovenská fabrika sa intenzívne pripravuje aj na nábeh úplne nového modelu, ktorého sériová výroba sa má spustiť v roku 2010. Nové auto, ktoré zatiaľ nemá oficiálne označenie, sa bude od začiatku vyrábať výlučne v Trnave. Model 207 sa okrem Slovenska vyrába paralelne aj vo francúzskej fabrike.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
04. máj 2024 06:45