StoryEditor

Automobilky priťahujú aj vystavovateľov

03.05.2004, 00:00
Investície automobiliek Kia Motors a PSA Peugeot Citroën a na ne nadväzujúce aktivity producentov komponentov sa prejavili aj na zvýšenom záujme zahraničných vystavovateľov o Medzinárodný strojársky veľtrh v Nitre.

Investície automobiliek Kia Motors a PSA Peugeot Citroën a na ne nadväzujúce aktivity producentov komponentov sa prejavili aj na zvýšenom záujme zahraničných vystavovateľov o Medzinárodný strojársky veľtrh v Nitre. Na podujatie, ktoré sa začne 25. mája, sa doteraz prihlásilo 692 vystavovateľov. Viacerí z nich zastupujú ďalších približne 200 firiem z 25 štátov. Najväčšie priame zastúpenie majú Česká republika, Francúzsko, Nemecko a Rakúsko. Okrem nich sa na veľtrhu priamo, alebo prostredníctvom obchodných zastúpení, zúčastní aj niekoľko desiatok podnikov z východnej Ázie, USA a väčšiny krajín Európskej únie. Podľa vyjadrenia zástupcu spoločnosti Agrokomplex -- Výstavníctvo Jozefa Jenisa zaznamenali v porovnaní s minulým ročníkom výrazný nárast záujmu zahraničných, ale aj tuzemských firiem najmä o zastrešené výstavné plochy.
Celková rozloha veľtrhu predstavuje viac ako 28-tisíc štvorcových metrov, ktoré sú rozčlenené do 23 základných komoditných skupín. Okrem producentov strojárskych technológií majú výrazné zastúpenie aj firmy podnikajúce v oblasti zvárania, zlievania, hutníctva, stavebnej a manipulačnej techniky, elektroniky, merania a automatizácie. K najväčším vystavovateľom patria firmy Siemens, Linde -- Technické plyny, Messer Tatragas, Microwell, Trumpf, Trens, Rexroth Bosch Group, Hydrex, Phoenix Zeppelin a ďalšie.
Súčasťou veľtrhu je tiež viacero sprievodných podujatí, určených hlavne odbornej verejnosti. Na podporu inovačných procesov a medzinárodnej technologickej spolupráce je zameraný Deň technologického transferu, spojený s kooperačnou burzou podnikateľov z oblasti automobilového priemyslu. Podujatie s podporou Európskej komisie pripravili spoločnosti BIC Bratislava a Volkswagen Slovakia.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
03. máj 2024 11:17